Preşedintele palestinian, Mahmud Abbas, va vizita Rusia luni pentru a încerca să obţină susţinerea lui Vladimir Putin după ce Washingtonul a recunoscut Ierusalimul drept capitala Israelului, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vizita liderului palestinian vine la două săptămâni după cea a prim-ministrului Israelului, Benjamin Netanyahu.

Abbas refuză orice contact cu administraţia Trump de când americanii au recunoscut Ierusalimul drept capitala Israelului la sfârşitul lui 2017.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Pe 20 februarie, Abbas va ţine un discurs în cadrul Consiliului de Securitate al ONU.

Palestinienii văd decizia SUA de recunoaştere a Ierusalimului drept o negare a drepturilor lor asupra Ierusalimului de Est, pe care vor să îl incorporeze drept capitala unui viitor stat palestinian.

Ambasadorul american la ONU, Nikki Haley, l-a acuzat pe Abbas că nu are curajul necesar pentru a negocia o pace cu Israelul.

Alexander Shmuilin, un profesor de la Institutul pentru Studii Canadiene şi Americane, a numit vizita lui Abbas „o încercare de apropiere faţă de Rusia şi de a-l opri pe Netanyahu să îmbunătăţească relaţiile dintre Israel şi Rusia”.

Netanyahu a vizitat Rusia pe 29 ianuarie şi a fost prezent, alături de Putin, la o ceremonie în cadrul Muzeului Evreilor din Moscova pentru victimele lagărelor de concentrare naziste.

În cadrul vizitei, Putin a comparat antisemitismul cu „rusofobia” şi a spus că Rusia şi Israel „cooperează îndeaproape”, mai ales împotriva „încercărilor de a falsifica istoria”.

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.