Preşedintele francez Emmanuel Macron îi invită pe liderii grupurilor parlamentare şi pe lefii de partid, la 23 august, anunţă vineri Palatul Élysée, în vederea încercării formării unui guvern, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Preşedintele Republicii i- invitat pe preşedinţii grupurilor parlamentare din Adunarea Naţională şi Senat şi pe şefii de partide reprezentate în Parlament la o serie de discuţii, la 23 august”, anunţă preşedinţia franceză.

”Numirea unui premier va interveni în prelungirea acestor consultări şi ale concluziilor acestora”, anunţă ea în acest comunicat.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Palatul Élysée anunţă că ”avansează către contituirea celei mai largi şi mai stabile majorităţi posibil, în serviciul ţării” şi aminteşte că ”francezii şi-au exprimat în alegerile legislative o voinţă de schimbare şi de unitate largă”.

Liderul senatorilor macronişti, François Patriat, a anunţat la miercuri la postul France Info că se aşteaptă la nominalizarea unui premier ”la începutul lui septembrie” sau ”la sfârşitul lui august”.

”Există un termen constituţional, la 15 septembrie, pentru că trebuie să se prezinte un buget. Aşadar trebuie ca Guvernul să fie făcut înainte”, declara senatorul din Côte-d'Or.

La fel ca Emmanuel Macron, căruia-i este un susţinător istoric, François Patriat a îndepărtat ipoteza unui Guvern condus de Lucie Castets, candidata desemnată de către coaliţia de stânga care reclamă Matignonul.

La 23 iulie, Emmanuel Macron evoca un calendar la ”mijlocul lui august”, după ”armistiţiul” Jocurilor Olimpice (JO).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.