Ministerul britanic al Apărării a anunţat, joi, în raportul zilnic de informaţii, că Rusia ar fi demis mai mulţi comandanţi de rang înalt ai Armatei Ruse în urma eşecurilor suferite în războiul din Ucraina, a anunţat Ministerul britanic al Apărării a anunţat, joi, în raportul zilnic de informaţii pe contul de Twitter. Printre presupuşii comandanţi demişi se numără general-locotenentul Serghei Kisel, care a comandat Armata I Gărzi de Tancuri de Elită, şi Igor Osipov, comandatul Flotei Ruse de la Marea Neagră. Situaţia lui Valeri Gerasimov, şeful Statului Major Rus, rămâne incertă.
General-locotenent Serghei Kisel, care a comandat Armata I Gărzi de Tancuri de Elită, ar fi fost suspendat fiindcă nu a reuşit să cucerească Harkovul.
Raportul serviciilor secrete britanice subliniază că Serghei Kisel este doar unul dintre ofiţerii ruşi de rang înalt care au fost concediaţi în ultimele săptămâni din cauza performanţei lor slabe în primele etape ale invaziei ruse în Ucraina.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Russia has fired senior commanders considered to have performed poorly at the beginning of the war on
Lieutenant General Kisel–suspended for his failure to take control of Kharkiv
Vice Admiral Osipov–was likely suspended after the sinking of Moskva cruiser, intel @DefenceHQ pic.twitter.com/1RCIsK6KfY
— Euromaidan Press (@EuromaidanPress) May 19, 2022
Printre alţi comandanţi ruşi care probabil au fost demişi se numără viceamiralul Igor Osipov, care a comandat Flota Rusă de la Marea Neagră. El ar fi fost suspendat în urma scufundării crucişătorului Moskva în luna aprilie, potrivit Ministerului britanic al Apărării.
Valeri Gerasimov, şeful Statului Major Rus, a rămas probabil în funcţie, însă nu este clar dacă preşedintele rus Vladimir Putin continuă să aibă încredere în el, mai precizează ministerul.
De asemenea, Marea Britanie acuză Armata Rusă şi serviciile secrete ruse că promovează o cultură plină de ”muşamalizări şi ţapi ispăşitori”, punând o presiune suplimentară asupra modului centralizat de comandă şi control al Rusiei, care ar putea complicat eforturile Moscovei de redobândire a iniţiativei în conflict.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.