Cei mai importanţi doi lideri democraţi din Congresul SUA, Chuck Schumer şi Hakeem Jeffries, au anunţat marţi că o susţin pe vicepreşedinta Kamala Harris pentru a fi candidatul partidului lor la alegerile prezidenţiale, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul majorităţii din Senat, Chuck Schumer, şi liderul minorităţii democrate din Camera Reprezentanţilor, Hakeem Jeffries, au pus capăt zilelor de întrebări şi îndoieli cu privire la faptul dacă şi ei se vor alătura numărului tot mai mare de democraţi care susţin candidatura Kamalei Harris pentru nominalizarea partidului la alegerile din 5 noiembrie.

Preşedintele Joe Biden a renunţat duminică la candidatura sa pentru realegere, pe fondul îngrijorărilor că nu mai are rezistenţa fizică sau mintală necesară pentru a susţine ceea ce se preconizează a fi o cursă epuizantă împotriva candidatului republican la preşedinţie Donald Trump.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Harris i-a spus duminică lui Schumer că "vrea să aibă ocazia de a câştiga nominalizarea pe cont propriu", a declarat acesta în cadrul unei conferinţe de presă organizate în faţa sediului campaniei democrate. "Acum că procesul s-a desfăşurat, de la bază în sus, suntem astăzi aici pentru a ne aduce sprijinul pentru vicepreşedinta Kamala Harris", a spus senatorul Schumer.

O majoritate a delegaţilor Partidului Democrat care vor participa la Convenţia Naţională din august s-au angajat deja încă de luni să voteze pentru Harris la procedura de nominalizare a candidatului partidului.

CITEȘTE ȘI Kamala Harris obţine sprijinul important al lui Nancy Pelosi pentru candidatura sa la Casa Albă
CITEȘTE ȘI Kamala Harris are două procente înaintea lui Donald Trump în cursa prezidenţială din SUA, potrivit unui sondaj Reuters/Ipsos. Fostul preşedinte anunţă că vrea să aibă dezbateri cu rivala sa

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.