Kremlinul a comunicat miercuri că trebuie să înţeleagă dacă Washingtonul doreşte să coopereze cu Rusia, înaintea unei întâlniri dintre consilierul pentru securitate naţională din SUA John Bolton şi omologul său rus, Nikolai Patrushev, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Relaţiile bilaterale se înrăutăţesc, trebuie să identificăm unele zone pentru cooperare şi să vedem dacă există astfel de zone şi dacă omologii noştri doresc acest lucru”, a declarat Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Peskov a adăugat că Putin s-a întâlnit miercuri cu consiliul său de securitate pentru a discuta despre relaţiile SUA-Rusia înaintea întâlnirii dintre Bolton şi Patrushev.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

În timpul unei deplasări în Israel de miercuri, Bolton a declarat că forţele ruse sunt „"locate” în Siria şi că Moscova caută alte ţări care să finanţeze reconstrucţia ţării de după război. Peskov a precizat că Moscova nu este de acord cu afirmaţiile lui Bolton, declarând că Rusia ajută la întoarcerea refugiaţilor în Siria şi la începerea reconstrucţiei. “Nu trebuie să uităm că şi colegii noştri americani sunt încă în Siria”, a adăugat Peskov.

Bolton şi Patrushev se vor întâlni joi la Geneva, aceasta fiind prima întâlnire de nivel înalt dintre cele două ţări de la summit-ul de la Helsinki dintre Putin şi Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.