Kremlinul avertizează marţi Parisul împotriva oricărei ”tentative de intimidare” a patronului ruso-francez al Telegram Pavel Durov, arestat în Franţa, unde este suspectat de 12 infracţiuni care ţin de infracţionalitatea organizate, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Acuzaţiile avansate sunt foarte grave şi cer probe tot atât de solide”, a declarat presei un purtător de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

”Altfel, va fi evident că este o tentatică de restricţionare a libertăţii de comunicare (...) şi chiar de intimidare directă a unui patron al unei mari întreprinderi”, a apreciat el.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Va fi evident că nu este nimic altceva decât politică”, în pofida dezminţirii preşedintelui francez Emmanuel Macron, a adăugat Peskov.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat luni că arestarea în Franţa a patronului mesageriei criptate Telegram ”nu este loc o decizie politică” şi ţine ”de o anchetă judiciară” şi a reiterat că Franţa este ”ataşată libertăţii de exprimare şi de comunicare”.

Însoţit de garda sa de corp şi asistentul său, care-l urmează în permanenţă, miliardarul francezo-rus în vârstă de 39 de ani a fost reţinut sâmbătă seara n Aerogara Bourget, în nordul Parisului.

Pavel Durov era vizat de un mandat de căutare emis de către anchetatori francezi cu privire la diverse infracţiuni ale mesageriei sale criptate.

Arestarea preventică a lui Durov a fost prelungită până miercuri.

Justiţia franceză îl acuză pe Pavel Durov de faptul că nu a acţionat împotriva unor folosiri delictuale ale mesageriei sale de către abobnaţii acesteia, prin absenţa moderării şi colaborării cu anchetatorii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.