Kremlinul avertizează joi că dosarul judiciar al patronului francezo-rus al Telegram Pavel Durov, arestat în Franţa, nu trebuie să fie ”transformat în persecuţie politică”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Esenţialul este ca ceea ce se întîmplă să nu se transfoeme în persecuţie politică în Franţa”, declară un purtător de cuvânt al preşedinţiei ruse Dmitri Peskov.

Pavel Durov a fost inculpat miercuri de către justiţia franceză care-l acuză de faptul că nu a acţionat împotriva difuzării unor conţinuturi infracţionale pe mesageria criptată, l-a plasat sub control judiciar şi i-a interzis să părăsească Franţa.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Miliardarul, în vârstă de 39 de ani, a fost arestat sâmbătă seara în Aerogara Bourget, în nordul Parisului, în baza unui mandat francez de căutare, şi a fost plasat în arest preventiv.

El venea de la Baku, în Azerbaidjan, şi urma să petreacă seara la Paris, unde urma să cineze.

Potrivit unei surse apropiate dosarului, Pavel Dourov şi fratele săum Nikolai, amândoi cofondatori ai Telegram în 2013, erau vizaţi - din martie - de un mandat de căutare emis de către justiţia franceză în cadrul unei anchete preliminare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.