Liderul nord-coreean Kim Jong-un se află în drum spre China pentru cel de-al patrulea summit cu preşedintele Xi Jinping, a informat presa din Coreea de Sud luni, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ziarul sud-coreean Hankyoreh, făcând referire la o sursă neidentificată apropiată relaţiilor Coreea de Nord-China, a informat că liderul nord-coreean se afla luni seara în drum spre China pentru a se întâlni cu Xi.

Agenţia sud-coreeană Yonhap, făcând referire la o sursă nespecificată, a precizat că un tren nord-coreean care este posibil să transporte un oficial „de nivel înalt” a trecut graniţa în China.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Sursa a declarat pentru Yonhap că nu a fost confirmată identitatea oficialului însă zeci de vehicule de securitate şi oficiali au blocat străzile din jurul gării din oraşul chinez de graniţă Dandong la trecerea trenului.

Anul trecut Kim a călătorit în China de trei ori pentru a se întâlni cu Xi, înainte şi după ce liderul chinez a participat la summit-uri cu preşedintele american Donald trump şi omologul său sud-coreean, Moon Jae-in.

Kim este aşteptat să se întâlnească în acest an atât cu Trump cât şi cu Moon Jae-in iar o nouă vizită în China este văzută ca o posibilă mişcare înainte de aceste summit-uri.

Mai devreme luni, ziarul sud-coreean Munhwa Ilbo a informat că Oficialii americani au discutat cu cei nord-coreeni la Hanoi despre programul unui al doilea summit între Trump şi Kim Jong-un, care ar putea fi găzduit în capitala vietnameză.

Vietnamul are relaţii diplomatice atât cu SUA, cât şi cu Coreea de Nord, care are un birou diplomatic în Vietnam.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.