Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un îi îndeamnă pe conducătorii Partidului Muncitorilor din Coreea (WPK, unic) la un nou ”marş forţat” de muncă şi sacrificii, anunţă presa oficială nord-coreeană vineri, făcând o legătură între criza economică actuală şi perioada de foamete şidezastru din anii '90, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Marş forţat” este o expresie pe care Phenianul a folosit-o pentru a-i uni pe cetăţeni în timpul foametei, care a omorât până la trei milioane de nord-coreeni, în urma căderii Uniunii Sovietice, o susţinătoare majoră a fondatorilor comunişti de la Phenian.

Această perioadă este evocată adesea ca un eveniment istoric, însă Kim Jong Un o compară cu probleme actuale după ce a avertizat, săptămâna aceasta, că Nordul că se confruntă cu ”cea mai gravă situaţie din istoria sa”.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Kim Jong Un a făcut aceste declaraţii într-un discurs pe care l-a susţinut joi, la finalul unei Conferinţe a cadrelor Partidului Muncitorilor din Coreea, în care le-a îndemnat să fie mai proactive şi mai responsabile în implementarea noului plan economic cincinal, adoptat la Congresul partidului în ianuarie.

”Am hotărât să cer Partidului Muncitorilor (...) să facă alt «marş forţat» mai dificil, pentru a ne alina poporul măcar un pic”, a declarat Kim Jong Un, citat de agenţia oficială nord-coreeană de presă KCNA.

Partidul trebuie să refacă loialitatea poporului şi să devină un adevărat ”servitor” al acestuia, a subliniat dictatorul.

Coreea de Nord nu a semnalat absolut niciun caz de covid-19, însă oficiali americani şisud-coreeni pun la îndoială faptul că n-ar fi fost afectată de pandemie.

Phenianul a oprit orice traversare a frontierei, a limitat la minimum comerţul şi a impus o serie de restricţii în vederea prevenirii epidemiei.

Aceste măsuri şi sancţiunile internaţionale care i-au fost impuse împotriva programelor nuclear şi balistic au afectat economia nord-coreeană şi alimentează temeri cu privire la o criză umanitară.

Un grup independent de experţi însărcinat cu supravegherea sancţiunilor impuse de ONU anunţa recent că organizaţii umanitare întâmpină dificultăţi în a ajunge la femei şi copii vulnerabili din cauza izolării impuse împotriva pandemiei.

Un oficial de la Ministerul nord-coreean al Sănătăţii a publicat marţi o comunicare în care dezminţea faptul că minori ar suferi de malnutriţie şi că aceste rapoarte au scopul de a păta imaginea ţării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.