Kievul a salutat miercuri anunţul făcut de Washington, potrivit căruia vicepreşedintele american Kamala Harris va participa la viitorul summit pentru pace în Ucraina, găzduit la sfârşitul săptămânii viitoare de Elveţia, relatează Le Monde.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este o veste importantă", a declarat pe Telegram Andrii Iermak, şeful Biroului preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Vicepreşedintele Kamala Harris se va deplasa la Lucerna, în Elveţia, la 15 iunie, pentru a participa la Summitul pentru pacea în Ucraina, a anunţat luni Casa Albă, în condiţiile în care Zelenski îl îndemnase pe preşedintele american să vină la summit, mai ales după ce China, într-un gest aparent de solidarizare cu Moscova, a anunţat că nu va participa. "Vicepreşedintele va sublinia angajamentul administraţiei Biden-Harris de a sprijini efortul Ucrainei de a asigura o pace dreaptă şi durabilă, bazată pe suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei şi pe principiile Cartei ONU", precizează comunicatul Casei Albe. "Vicepreşedintele va reafirma sprijinul pentru poporul ucrainean în timp ce acesta se apără împotriva agresiunii ruseşti în curs de desfăşurare. Consilierul pentru securitate naţională, Jake Sullivan, se va alătura vicepreşedintelui pentru a reprezenta Statele Unite la summit”, a precizat Casa Albă.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Andrii Iermak a anunţat, de asemenea, două întâlniri viitoare între Volodimir Zelenski şi omologul său american, Joe Biden. Cei doi lideri vor avea ocazia să discute în marja comemorărilor pentru cea de-a 80-a aniversare a debarcării din Normandia, iar apoi la summitul G7 din Italia.

CITEȘTE ȘI Zelenski urmează să fie primit vineri la Palatul Élysée şi să susţină un discurs în Adunarea Naţională franceză, în marja marcării a 80 de ani de la Debarcarea din Normandia. Biden, Scholz şi Charles al III-lea între invitaţi
CITEȘTE ȘI Zelenski urmează să participe la summitul G7 în Italia prevăzut în perioada 13-15 iunie

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.