Procurorul general al Ucrainei Andrii Kostin acuză marţi forţele ruse de ”decapitarea” unui militar ucrainean în regiunea ucraineană Doneţ, în apropierea frontului de est, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am primit informaţii potrivit cărora şefii unităţilor forţelor de ocupaţie ruse din zona Volnovaha, în regiunea Doneţk, au ordonat să nu se ia prizonieri din rândul militarilor ucraineni”, anunţă într-un comunicat publicat pe Telegram Procuratura Generală ucraineană.

Potrivit procuraturii, capul unui militar a fost văzut pe un vehicul militar, în timpul unei operaţiuni de recunoaştere aeriană.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Într-o fotografie postată împreună cu comunicatul apare o blindată uşoară pe a cărei capotă se află capul care ar fi fost decapitat, blurat.

EVENTUALĂ CRIMĂ DE RĂZBOI

Moscova nu a reacţionat, imediat, la aceste acuzaţiii.

AFP scrie că nu a fost în măsură să verifice acuzaţiile Procuraturii Generale ucrainene.

Potrivit procurorului, aceste ”fapte constituie o încălcare flagrantă a articolelor Convenţiei de la Geneva privind tratamentul prizonierilor de război”, adică o eventuală crimă de război.

Magistratul anunţă că o anchetă a fost deschisă cu privire la ”încălcarea legilor şi cutumelor războiului” şi ”omor cu premeditare”.

Ucraina şi Rusia şi-au acuzat reciproc armatele de comiterea unor crime pe front, de la începutul conflictului, în 2022.

În cadrul unui ”Plan de Pace în Zece Puncte” susţinut de către preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, Kievul cere să se înfiinţeze un Tribunal Special însărcinat cu anchetarea abuzurilor.

Volodimir Zelenski salută marţi faptul că Curtea Penală Internţaională (CPI) a emis mandate de arestare pe numele a doi comandanţi ruşi, pe care-i acuză de crime de război legate de bombardamente ruseşti în Ucraina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.