Candidata Kamala Harris a promis, la acceptarea învestirii, în încheierea Convenţiei partidului său, să die ”ferm alături de Ucraina”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Cu cinci zile înainte de Rusia să atace Ucraina, m-am întâlnit cu preşedintlee Zelenski pentru a-l avertiza cu privire la planul Rusiei de a invada. Am contribuit la mobilizarea unui răspuns mondial al peste 50 de ţări pentru a se apăra de agresiunea lui Putin”, a declarat ea.

”Iar în calitate de preşedintă voi rămâne ferm alături de Ucraina şi de aliaţii noştri din NATO”, a promis Kamala Harris.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

”NU MĂ VOI ÎMPRIETENI CU DICTATORI”

Vicepreşedinta şi-a atact rivalul, Donald Trump.

Spre deosebire de el, a spus ea, ”nu mă voi împrieteni niciodată cu tirani şi dictatori ca Kim Jong Un, care-l susţin pe Trump, pentru că ei ştiu că el este uşor să manipulat prin linguşiri şi favoruri, ştiu că nu îi va face pe autocraţi să dea socoteală, pentru că el vrea el însuşi să fie un autocrat”.

În ultimii ani, până foarte curând, Donald Trump şi-a lăudat cu regularitate relaţiile bune cu dictatorul nord-coreean Kim Jong Un.

Trump este acuzat de asemenea de către democraţi că este un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin.

În Ucraina, rezultatul alegerilor prezidenţiale este urmărit cu mare atenţie, iar uneori cu angoasă.

Rezultatele alegerilor din noiembrie ar putea să decidă efectic soarta Ucrainei în faţa invaziei ruse, în contextul în care Statele Unite sunt primul contributor şi susţinător al ajutării Kievului.

Ucraina a răsuflat uşurată la 20 aprilie, când un plan de ajutor militar destinat Kievului a fost adoptat de Congresul american.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.