Junta aflată la putere în Mali cere vineri Franţei ”să-şi retragă de îndată” militarii din această ţară, la o zi după ce Parisul şi partenerii săi au anunţat o retragere în etape, în decurs de mai multe luni, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un purtător de cuvţnt al Guvernului instalat de către juntă, colonelul Abdoulaye Maiga,cataloghează dezangajarea franceză, într-un comunicat citit la televiziunea naţională, drept o ”încălcare flagrantă” a acordurilor dintre cele două ţări.

Rezultatul celor nouă ani de angajament al Franţei în Mali ”nu a fost satisfăcător”, denunţă el.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Ţinând cont de aceste încălcări repetate (ale) acordurilor în domeniul Apărării, Guvern îndeamnă autorităţile franceze să retragă de îndată forţele Barkhane şi Takuba de pe teritoroul naţional, sub supervizarea autorităţilor din Mali”, declară colonelul Maiga.

Această cerere de retragere imediată a coloneilor ajunşi la putere prin forţă în august 2020 este o nouă provocare din partea fostului partener francez, după luni de creştere a tensiunilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.