John Bolton, consilierul pe securitate naţională al preşedintelui american, Donald Trump, va discuta despre tratate pentru un control al armelor şi rolul Iranului în Siria cu omologul său rus, Nikolai Patrushev, săptămâna viitoare la Geneva, conform unui oficial al administraţiei americane, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Întâlnirea este o continuare a summitului controversat din iunie de la Helsinki dintre Trump şi preşedintele rus, Vladimir Putin. Trump şi Putin au avut o întâlnire între patru ochi în timpul summitului şi preşedintele american a fost criticat pentru că a apărat Moscova în faţa acuzaţiilor serviciilor secrete americane, care susţin că Rusia s-a implicat în alegerile prezidenţiale americane din 2016.
 
Oficialul citat de Reuters a afirmat că subiectul discuţiilor dintre Trump şi Putin a fost războiul din Siria, inclusiv rolul Iranului şi situaţia umanitară de acolo. Cei doi ar fi căzut de acord că iranienii ar trebui să părăsească Siria, dar Rusia consideră acest lucru ca fiind dificil, conform oficialului.
 
Acesta a afirmat că cei doi lideri au discutat şi despre un control al armelor, însă nu au ajuns la un acord. Trump a adus în discuţie şi problema gazoductului Nord Stream 2 al Rusiei din Germania, pe care l-a criticat în faţa lui Putin.
 
 
 
 

 

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.