Prima Doamnă Jill Biden a organizat, împreună cu fiica sa, Ashley Biden, o recepţie pe peluza de sud a Casei Albe, pentru a sărbători ”Pride Month” şi lesbienele, gay-ii, bisexualii şi transsexualii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Privindu-vă pe toţi, văd America. Şi este o onoare să vă primim la noi”, a declarat miercuri Jill Biden în faţa unei mulţimi de jurnalişti, asociaţii şi lesbiene, gay, bisexuali şi transsexuali.

Ea a denunţat faptul că această comunitate este ”atacată” de către ”state care adoptă legi împotriva americanilor LGBT+”.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Există unii care ne văd comunităţile şi familiile şi vor să le distrugă. Cei care nu văd că lumea este mult mai mare şi mai frunoasă decât cred ei”, a continuat Jill Biden.

”Dar atunci când gospodăriile noastre sunt ameninţate, atunci când ei ne privează de drepturile noastre şi ne neagă umanitatea fundamentală, noi le spunem: nu sub ochii noştri. Pride este o sărbătoare. Dar este şi  o declaraţie: aceea că nu vom fi reduşi la tăcere”, a declarat Prima Doamnă.

Soţia preşedintelui democrat Joe Biden a prezentat apoi o listă a progreselor obţinute în timpul democraţilor de către lesbiene, gay, bisexuali şi transsexuali, şi anume legalizarea căsătoriei între persoane de acelaşi sex, sfârşitul interzicerii donării de sânge de către bărbaţii gay şi bisexuali, deschiderea armatei persoanelor transsexuale.

”În această (miercuri) dimineaţa, Joe (Biden) a făcut un nou pas către repararea acestor decenii de nedreptate, graţiind nmeroşi militari care au fost trimişi în faţa Curţii Marţiale din cauza crimei de a fi ei înşişi”, a declatrat Jill Biden.

Preşedintele american ”se opune ferm terapiilor de conversie” şi ”nu va înceta niciodată să se bată” pentru lesbiene, gay, bisexiuali şi transsexuali, a declarat ea.

”Triumfurile noastre stau şi în momente mici, momente care ar fi fost de neimaginat în urmă cu doar câteva decenii”, a subliniat ea, enumerând ”mersul pe stradă fără frică. Colegi care folosesc numele şi pronumele pe care voi le-aţi ales. Copii cu două mame sau cu doi taţi la locul de joacă. Să sărbătorim mândria împreună pe peluza de sud a Casei Albe!”.

CONCERT PRIVAT DEBORAH COX

Fiica lui Jill şi Joe Biden, Ashley Biden, a luat apoi cuvântul în calitate de asistentă socială şi fondatoare a unui Centru pentru femei care suferă de traumatisme - Women's Center - la Philadelphia.

Ashley Biden, în vârstă de 43 de ani, a subliniat importanţa faptului ca copiii să se simtă ”iubiţi, acceptaţi şi susţinuţi”.

Recepţia s-a încheiat cu un mic picnic la un concert privat al cântăreţei Deborah Cox. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.