JD Vance, coechipierul lui Donald Trump care candidează la funcţia de vicepreşedinte, a catalogat China drept cea mai mare ameninţare la adresa Americii, într-unul dintre primele sale interviuri de când a fost ales, ceea ce subliniază probabila poziţie dură a administraţiei sale faţă de Beijing, dacă cei doi republicani vor ajunge la Casa Albă, relatează Bloomberg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Senatorul de Ohio a făcut aceste remarci în cadrul unui interviu acordat luni Fox News.

Întrebat despre războiul din Ucraina, Vance a declarat că Trump va negocia cu Moscova şi Kievul pentru "a încheia rapid acest lucru, astfel încât America să se poată concentra asupra problemei reale, care este China".

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
18 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, Philip Morris, TeraPlast
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

"Aceasta este cea mai mare ameninţare la adresa ţării noastre şi suntem complet distraşi de la ea", a spus el, la scurt timp după ce s-a alăturat lui Donald Trump în cursa pentru Casa Albă.

Preşedintele Joe Biden şi contracandidatul său Donald Trump se străduiesc să arate electoratului că sunt duri faţă de China. Trump a promis că, dacă va fi reales, va majora tarifele pentru China, promiţând o taxă de 60 % pentru toate importurile chinezeşti. Biden a anunţat deja o nouă taxă de 100% pentru maşinile electrice provenind din a doua economie a lumii.

Spionajul american consideră că China nu are o preferinţă clară între cei doi candidaţi, potrivit Bloomberg News.

Vance, în vârstă de 39 de ani, a fost ales de Trump să-i fie adjunct la câteva zile după ce o tentativă eşuată de asasinat asupra fostului preşedinte a dat peste cap ceea ce era deja o competiţie prezidenţială haotică.

Nu este prima dată când Vance critică China. Fostul investitor devenit senator ceruse anterior "taxe la scară largă" pentru bunurile chinezeşti şi a pledat pentru aducerea producţiei americane înapoi acasă pentru a reduce dependenţa faţă de Beijing.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.