Liderul M5S a precizat miercuri că este pregătit să accepte un compromis în cazul candidatului controversat propus pentru Ministerul Economiei, euroscepticul Paolo Savona. Di Maio a insistat ca alegerea sa pentru prim-ministru, Giuseppe Conte, să fie menţinută.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dacă nu se va ajunge la o înţelegere între Di Maio, preşedintele italian Sergio Mattarela şi liderul Ligii Nordului, Matteo Salvini, Di Maio a declarat că doreşte alegeri anticipate.

„Există două căi pentru a merge mai departe. Ori lansăm guvernul Conte cu o soluţie rezonabilă ori votăm imediat”, a declarat el.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Declaraţiile lui Di Maio au fost întâmpinate cu opoziţie de Matteo Salvini, care a susţinut că preferă organizarea de noi alegeri: „Di Maio este deschis către o nouă înţelegere? Nu suntem la piaţă. Trebuie să mergem să votăm imediat. Am încercat să formăm un guvern dar nu este niciodată destul de bun pentru Mattarella, aşa că am renunţat. Preşedintele ar trebui să explice cum am ajuns în acest impas”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.