Turcii se simt acasă în România, a declarat ambasadorul turc la Bucureşti, Osman Koray Ertaş, într-un interviu pentru News.ro, precizând că cel mai mult apreciază „natura deschisă şi toleranţa” care caracterizează poporul român.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„La fel ca mulţi turci de aici, mă simt acasă în România. Nu este o declaraţie retorică. Poate fi din motive psihologice, pentru că este atât de aproape de Istanbul, vreau să spun de Turcia. Poate şi din motive culturale. Dar oricare dintre noi, din diferite medii – neinstruiţi, instruiţi, diplomaţi ca mine – ne simţim ca şi cum am fi în Turcia, acasă”, a spus diplomatul.

„Natura deschisă şi tolerantă a poporului român m-a impresionat mult. Sunt foarte fericit că mi-am făcut şi mulţi prieteni români în această perioadă de trei ani. Acesta este unul dintre darurile de bază pe care le-a primit acest popor – toleranţa şi natura deschisă”, a adăugat el.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Pe plan profesional, ambasadorul a spus că postul de la Bucureşti, pe care îl ocupă de aproximativ trei ani, i-a adus numeroase satisfacţii.

„Atunci când serveşti la Bucureşti, ai de-a face cu chestiuni legate de NATO, cu chestiuni legate de UE, cu chestiuni comerciale, cu numeroase portofolii culturale, ai chestiuni legate de comunitate – ştiţi există o comunitate puternică turco-tătară, majoritatea în regiunea Dobrogea. Toate aceste lucruri umplu agenda, dar este plină în sens pozitiv, spre deosebire de alte capitale. Ştiţi, aceasta este viaţa. Unii diplomaţi lucrează numai cu probleme şi la rezolvarea lor”, a mărturisit diplomatul.

Osman Koray Ertaş serveşte ca ambasador al Turciei în România din septembrie 2014, anterior fiinf şef de cabinet al preşedintelui Abdullah Gul.

El a lucrat şi în funcţia de consilier politic al Ambasadei Turciei la Washington, dar şi la misiunea ţării sale la ONU.

Interviul integral cu ambasadorul Turciei la Bucureşti va fi difuzat vineri la ora 12:00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.