Mii de soldaţi indonezieni şi americani au început luni două săptămâni de exerciţii militare comune, mai multe ţări aliate luând parte la manevre menite să asigure stabilitatea în regiunea Asia-Pacific, unde China vrea să-şi impună dominaţia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Regiunea, în special Marea Chinei de Sud, a cunoscut o creştere a tensiunilor în acest an între statele de coastă care îşi revendică suveranitatea asupra unor insule şi a căilor navigabile disputate.

Exerciţiile anuale „Super Garuda Shield” au început luni la Sidoarjo, în Java de Est, cu participarea a peste 4.400 de soldaţi indonezieni. Participă, de asemenea, aproximativ 1.800 de soldaţi americani, precum şi câteva sute de soldaţi din alte ţări.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Desfăşurat pentru prima dată în 2007, exerciţiul a devenit un „eveniment comun / multinaţional de talie mondială conceput pentru a ne consolida capacităţile colective”, a declarat generalul-maior american Joseph Harris, comandantul Gărzii Naţionale Aeriene din Hawaii.

Programul include schimburi academice de experţi, ateliere de dezvoltare profesională, un exerciţiu de comandă şi control şi instruire pe teren, culminând cu un eveniment de tragere reală, a adăugat acesta.

Pe parcursul celor două săptămâni, se vor desfăşura exerciţii de stat major şi cibernetice, operaţiuni aeriene, lovituri comune, un exerciţiu amfibiu şi operaţiuni terestre simulate.

Exerciţiile sunt menite să demonstreze angajamentul faţă de o regiune Indo-Pacific sigură, stabilă şi securizată, a explicat Charles Flynn, comandantul general al armatei SUA din Pacific.

Exerciţiul militar, care se desfăşoară până la 6 septembrie în mai multe locuri din ţară, va reuni şi participanţi din Australia, Japonia, Marea Britanie, Singapore, Coreea de Sud, Canada, Noua Zeelandă şi Franţa. Brazilia, Germania, Malaysia, Filipine, Thailanda, Ţările de Jos, Timorul de Est şi Papua Noua Guinee participă, de asemenea, în calitate de ţări observatoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.