FBI investighează ceea ce a declarat a fi fost o nouă tentativă de asasinat asupra candidatului republican la preşedinţia SUA, Donald Trump. Incidentul a avut loc duminică la Trump International Golf Club West Palm Beach din Florida, unde Trump, fostul preşedinte, juca golf, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Reprezentanţii forţelor de ordine au declarat că Secret Service a văzut un bărbat cu o puşcă în tufişuri şi a tras către suspectul de tentativă de asasinat.

Suspectul a fugit din tufişuri şi a fost prins ulterior pe o autostradă, potrivit forţelor de ordine.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

TENTATIVA ANTERIOARĂ DE ASASINAT ASUPRA LUI TRUMP

În iulie, Trump a fost împuşcat de un bărbat înarmat în timpul unui miting de campanie în Pennsylvania, în ceea ce FBI a declarat a fi o tentativă de asasinat. Fostul preşedinte a fost rănit la ureche.

Serviciul de Cercetare al Congresului anunţă că atacuri directe împotriva preşedinţilor, preşedinţilor aleşi şi candidaţilor au avut loc de cel puţin 15 ori. Cinci dintre atacuri s-au soldat cu decese.

ASASINATE

Patru preşedinţi americani au fost asasinaţi în timp ce se aflau în funcţie.

Abraham Lincoln: ucis în 1865 de John Wilkes Booth la Ford's Theatre din Washington.
James Garfield: Împuşcat în 1881 la Washington într-o gară. A murit din cauza rănilor două luni şi jumătate mai târziu.
William McKinley: Asasinat în 1901 de un anarhist în Buffalo, New York.
John F. Kennedy: Asasinat de Lee Harvey Oswald în 1963 în Dallas, Texas, în timp ce preşedintele se deplasa într-o coloană de maşini.

LIDERI CARE AU SUPRAVIEŢUIT TENTATIVELOR DE ASASINAT

Patru preşedinţi au fost răniţi, dar au supravieţuit tentativelor de asasinat, în timpul mandatului sau ulterior.

Donald Trump: Trump tocmai începuse un discurs de campanie în Pennsylvania în 13 iulie când s-au auzit împuşcături. Trump a fost împuşcat în ureche. A fost dus de urgenţă de agenţii de securitate la un SUV negru.

Ronald Reagan: A fost împuşcat în 1981 în faţa hotelului Hilton din Washington. Reagan a fost rănit când unul dintre gloanţe a ricoşat dintr-o limuzină şi l-a lovit sub axila stângă.

Preşedintele Gerald Ford: A supravieţuit după două atentate la viaţa sa în mai puţin de trei săptămâni, în 1975, fără să fie rănit.
Theodore Roosevelt: A fost împuşcat în piept în 1912, în timp ce făcea campanie electorală în Milwaukee, dar a insistat să îşi ţină discursul în faţa susţinătorilor înainte de a fi dus la spital.

TENTATIVE DE ASASINAT ASUPRA ALTOR LIDERI

Robert F. Kennedy: Candidat la preşedinţia SUA şi senator american, Kennedy a fost asasinat în 1968 de un bărbat înarmat în Hotelul Ambassador din Los Angeles.

George C. Wallace, guvernatorul statului Alabama: Candidat la nominalizarea democrată pentru alegerile prezidenţiale, a fost împuşcat în 1972 şi a rămas paralizat de la brâu în jos.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.