Încă un soldat din forţa ONU de menţinere a păcii a fost rănit în sudul Libanului, a anunţat sâmbătă Forţa Interimară a Naţiunilor Unite în Liban (FINUL), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Soldatul a fost lovit de un glonţ, a cărui origine „nu a fost încă stabilită”, potrivit FINUL.

Vineri seara, „un alt soldat din forţa de menţinere a păcii a fost lovit de un foc de armă în timp ce avea loc o acţiune militară nu departe de cartierul general al FINUL din Ras al-Naqoura”, potrivit comunicatului. 

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

FINUL dispune de 10.000 de oameni în sudul Libanului.

Joi şi vineri, forţa de menţinere a păcii aflată sub egida ONU a declarat că patru dintre membrii săi, indonezieni şi srilankezi, au fost răniţi, cel puţin doi dintre ei în urma unui atac al trupelor israeliene.

Forţa Interimară a Naţiunilor Unite în Liban a refuzat să se retragă cu cinci kilometri mai la nord, pe teritoriul libanez, aşa cum a cerut armata israeliană, care de atunci a tras în ea în mai multe rânduri, provocând indignare internaţională, a declarat sâmbătă purtătorul său de cuvânt pentru AFP.

„Forţele israeliene ne-au cerut să ne părăsim poziţiile de-a lungul liniei albastre, de la frontieră până la cinci kilometri de linia albastră (...), dar a existat o decizie unanimă ca noi să rămânem, deoarece drapelul ONU trebuie să fluture în această zonă”, a explicat Andrea Tenenti, purtătorul de cuvânt al Căştilor Albastre.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.