Reprezentanţii susţinătorilor autonomiei teritoriilor franceze de la Pacific câştigă teren în alegerile legislative anticipate franceze, în care înfruntă reprezentanţii susţinătorilor separatismului, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În circumscripţia 3 din Polonezia franceză, susţinătoarea independneţeii Merena Reid Arbelot şi-a păstrat mandatul cu un scor strâns (50,87%) împotriva soţiei fostului preşedinte Gaston Flosse, Pascale Haiti-Flosse.

Candisatul Nicole Sanquer, care susţine autonomia, a obţinut în circumscripţia 2 55,88% dintre voturile urmate şi l-a înfrînt pe deputatul în exerciţiu Steve Chailloux.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

În circumscripţia 1, Moerani Frébault, un susţinător de centru-dreapta al auronomiei, a fost ales în primul tur cu 54% dintre voturile expirmate şi l-a înfrânt pe deputatul în exerciţiu Tematai Le Gayic (35%), susţinătorul independenţei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.