Purtătorul de cuvânt al forţelor de apărare israeliene (IDF), contraamiralul Daniel Hagari, a anunţat marţi că SUA au informat Israelul că Iranul intenţionează să lanseze rachete asupra ţării, relatează The Times of Israel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Cu puţin timp în urmă, aliaţii noştri americani ne-au informat că au identificat pregătiri din partea Iranului pentru lansarea iminentă de rachete către statul Israel”, a declarat Hagari.

El a spus că, deocamdată, nu au fost lansate ameninţări aeriene asupra Israelului din partea Iranului.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

„Ne-am confruntat cu această ameninţare în trecut şi ne vom confrunta cu ea şi acum”, a adăugat el, care a cerut publicului să continue să urmeze indicaţiile Comandamentului Frontului Intern, menţionând că acestea au fost actualizate marţi.

Hagari a dat asigurări că IDF este pregătită cu capacităţile sale defensive şi ofensive.

Forţele aeriene „patrulează cerul. Suntem la cel mai înalt nivel de pregătire - ofensivă şi defensivă", a spus el.

„Împreună cu SUA, urmărim evoluţiile din Iran”, a continuat Hagari, înainte de a avertiza: „Focul iranian asupra statului Israel va avea consecinţe. Avem planuri şi avem capacităţi”, a punctat contraamiralul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.