Un sondaj New York Times/Siena College o creditează pe vicepreşedinta şi candidata democrată la preşedinţie Kamala Harris cu mai puţin de 60% dintre intenţiile de vot în comunitatea hispanică - care se află în plină creştere în Statele Unite -, cel mai mic nivel al unui candidat democrat în ultimii 20 de ani, în contextul în care întâmpină dificultăţi şi în rândul alegătorilor afroamericani, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Cu trei săptămâni înaintea alegerilor prezidenţiale de la 5 noiembrie, sondajele sunt în continuare strânse, însă mai multe enchete arată că Harris întâmpină dificultăţi să-i convingă atât pe alegătorii latino, cât şi afroamericani.

Vicepreşedinta este creditată cu cu avans de ”doar” 19 puncte procentuale faţă de contracandidatul său republican Donald Trump în acest electorat strategic în mai multe state-pivot din Sud-Vest - Arizona sau Nevada -, cu şapte puncte procentuale mai puţin decât Joe Biden în 2020 şi cu 20 mai puţin decât Hillary Clinton în 2016

TRUMP ”PROVOACĂ FRICĂ”

Duminică ea a făcut campanie în Norh Carolina (sud-est), într-o regiune cu o populaţie afroamericană puternică în acest stat în care un democrat a obţinut ultima oară o victorie în 2008 şi care a fost sinistrat de uraganul Helene.

Într-un miting la Greenville, ea l-a atacat pe rivalul său, despre care a spus că este interesat ”mai mult să le facă frică oamenilor, să provoace teama, să aţâţe probleme decât să-i ajute să le rezolve, ceea ce fac adevăraţii lideri”.

O ”ARMATĂ DE MIGRANŢI ILEGALEI”

La rândul său, Donald Trump a făcut campanie în Arizona, unde a recurs la retotica sa împotriva migranţilor şi a acuzat Guvernul Biden-Harris de ”importarea unei armate de migranmţi ilegali” veniţi din ”închisori din întreaga lume”.

El a promis că, în cazul în care va fi ales, va angaja 10.000 de grăniceri suplimentari şi le va creşte salariul cu 10%.

Tribunul populist şi-a crescut cu un nivel retorica incendiară la Fox News, unde a declarat că ”Garda Naţională”, eventual ”militarii” trebuie să fie chemaţi împotriva ”inamicului din interiorul” Statelor Unite împotriva ”personelor rele (...), personelor nebune, nebuni de extremă stânga”.

În urma acestor dueluri la distanţă, Kamala Harris şi Donald Trump îşi fac campanie luni în Pennsylvania (nord-est), considerat un stat crucial în cursa la fotoliul de la Casa Albă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.