Kamala Harris a promis miercuri că preşedinţia sa nu va fi o „continuare” a celei a lui Joe Biden, în timpul unui interviu tensionat la Fox News, canalul preferat al conservatorilor americani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Vicepreşedintele se confruntă cu un echilibru delicat: ea este obligată să îşi pună propria amprentă asupra campaniei, fără a renega mandatul liderului octogenar.

„Reprezint o nouă generaţie de lideri”, a insistat candidata, care va împlini duminică 60 de ani.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

„La fel ca fiecare nou lider care preia funcţia, voi aduce experienţa mea, pregătirea mea profesională şi idei noi”, a declarat candidatul democrat miercuri, cu 20 de zile înainte de alegerile prezidenţiale din SUA.

Vicepreşedinta a făcut apel la republicani să o susţină

Întrebată timp de aproximativ treizeci de minute de Bret Baier, un jurnalist experimentat de la Fox News, Kamala Harris a fost atacată în special pe tema imigraţiei şi când a fost întrebată dacă a observat vreun declin cognitiv la Joe Biden. Vicepreşedinta a profitat, de asemenea, de ocazie pentru a-l acuza pe Donald Trump de „înjosirea” americanilor.

„Preşedintele Statelor Unite ar trebui să fie capabil să facă faţă criticilor fără să ameninţe că îi va băga pe critici în închisoare”, a spus ea.

Chiar înainte de primul său interviu la Fox News, Kamala Harris se adresase deja republicanilor la un miting în Pennsylvania, citându-l pe generalul Mark Milley, fostul oficial militar de top al lui Donald Trump, care l-a descris pe acesta drept „fascist până în măduva oaselor”.

„Pentru cei care ne urmăresc, dacă împărtăşiţi acest punct de vedere, indiferent din ce partid faceţi parte, indiferent pentru cine aţi votat ultima dată, există un loc pentru voi în această campanie”, a declarat Kamala Harris, care l-a numit din nou pe fostul preşedinte "nebun".

Harris ar fi, de asemenea, în negocieri pentru a apărea pe podcastul lui Joe Rogan - cel mai popular podcast din SUA, care are un număr mare de adepţi în rândul bărbaţilor tineri. Trump, care a refuzat să participe la o a doua dezbatere la CNN cu Harris, a declarat că va apărea pe podcastul lui Rogan.

Acesta a fost primul interviu acordat de Harris postului Fox News, deşi candidatul pentru funcţia de vicepreşedinte Tim Walz a apărut de mai multe ori în cadrul reţelei. Pete Buttigieg, ministrul transporturilor, a fost o prezenţă obişnuită pe ecranele Fox News, răspunsurile sale calme la întrebări uneori ostile devenind frecvent virale şi bucurându-i pe democraţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.