Vicepreşedintele SUA Kamala Harris a apărut, săptămâna aceasta, într-o serie de interviuri în care a vorbit degajat despre avort şi despre bere, pasiunea pentru sport şi cereale cu struguri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Candidata democrată a acordat o serie de interviuri diferite, în medii diferite, după săptămâni în care a evitat presa, un subiect pe care rivalul său Donald Trump nu a încetat să o atace.

De la podcastul „Call Her Daddy”, foarte popular printre femeile tinere, la emisiunea politică „60 Minutes” de pe canalul CBS, până la emisiunea lui Stephen Colbert, vicepreşedintele a fost peste tot.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

A fost o ocazie pentru ea de a viza un public specific, tinerii şi femeile, într-un moment în care americanii abandonează din ce în ce mai mult aşa-numitele media tradiţionale.

"Acest plan este perfect logic pentru mine", a reacţionat fosta purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Jean Psaki, pe MSNBC, respingând criticile potrivit cărora candidata democrată ar fi confruntată doar cu întrebări uşoare.

Admiratoare a lui Lewis Hamilton

Interviul ei de la „Call Her Daddy”, cu discuţii sincere despre sexualitate şi sănătate mintală, este „mult mai valoros decât orice interviu într-o instituţie media mai tradiţională”, spune fosta purtătoare de cuvânt a lui Joe Biden.

Până în 2023, podcastul s-a clasat pe locul doi în topul Spotify al ascultătorilor anului şi pe primul loc în rândul femeilor.

Kamala Harris a părut senină, departe de tensiunea de care a dat dovadă în interviurile anterioare.

Candidata în vârstă de 59 de ani a vorbit despre protejarea avortului şi a criticat remarcile sexiste ale rivalului Donald Trump, afirmând că este „foarte important să nu laşi alte persoane să te definească”.

Cu toate acestea, gazda podcastului, Alexandra Cooper, a fost criticată de ascultători pentru că a orientat emisiunea către politic, o ilustrare suplimentară a unei Americi ultra-polarizate.

În felul său, Trump a procedat la fel în această campanie, invitându-se în mass-media netradiţionale, în special în podcasturile de dreapta, populare în rândul tinerilor, sau schimbând opinii cu Elon Musk pe reţeaua socială a miliardarului, X.

Dar Harris a arătat că are şi ea propria sa sferă mediatică.

Cu prezentatorul de radio Howard Stern, care marţi a numit-o „grozavă” şi a îndemnat-o să „pună capăt acestui coşmar” învingându-l pe Trump, Harris a vorbit despre preferinţa sa pentru cerealele cu cereale şi stafide, despre antrenamentele de dimineaţă pe care le face în timp ce urmăreşte o emisiune politică de stânga şi despre faptul că este un fan al pilotului britanic de Formula 1 Lewis Hamilton.

A doua zi, Trump l-a atacat pe prezentator pe reţeaua sa Truth Social, spunând că acesta „s-a făcut de râs în emisiunea sa radio patetică” punând „atât de multe întrebări frumoase” încât chiar Harris „a fost jenată” în legătură cu asta.

Dar democrata a vorbit despre lucruri serioase. În platoul emisiunii „Late Show” a lui Stephen Colbert, ea a fost presată să vorbească despre războiul Israelului din Gaza. Şi a fost aspru criticată de republicani pentru că a declarat pe ABC că nu ar fi schimbat nimic din deciziile politice ale lui Joe Biden.

Potrivit lui Kenneth Miller, profesor de ştiinţe politice la Universitatea din Nevada, Las Vegas, mediile netradiţionale sunt din ce în ce mai mult o modalitate bună pentru un candidat de a-şi prezenta agenda alegătorilor.

„Sincer, media tradiţionale pun întrebările greşite”, a declarat el la AFP.

„Trump caută media prietenoase”, continuă el, în timp ce "Harris caută media care îi oferă acces la alegătorii de care are nevoie, în special cei sub 50 de ani şi independenţii".

Iar candidaţii "apreciază" aceste canale, potrivit lui Miller.

De fapt, Harris i-a spus marţi lui Howard Stern că această secvenţă mediatică specială în mijlocul campaniei a fost "un fel de terapie" pentru ea. Cu câteva ore mai devreme, Trump a declarat la un post de radio din Los Angeles: „Ştiţi ce este pentru mine? Terapie".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.