Premierul landului Bavaria, Markus Soeder, a declarat că nu doreşte să rişte stabilitatea guvernului german şi a adăugat că speră că se va ajunge la un compromis cu cancelarul Angela Merkel privind politica Germaniei în legătură cu migraţia, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Există multe compromisuri posibile, inclusiv unele pe care le-am oferit deja, pentru a se ajunge la o soluţie iar acest lucru este foarte important. Sperăm că încă este posibil. Un lucru este clar: stabilitatea guvernului nu intră în discuţie pentru noi”, a declarat Soeder la un eveniment în Passau.

Soeder este membru al Uniunii Social Creştine (CSU), partidul care se află la conducerea guvernului alături de Uniunea Creştin Democrată (CDU) a lui Merkel. El este premierul Bavariei din martie 2018.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Horst Seehofer, ministrul de Interne şi liderul CSU, a confirmat luni dimineaţă că intenţionează să demisioneze atât din guvern cât şi din conducerea partidului pentru că este nemulţumit de acordul la care Merkel a ajuns cu liderii europeni privind imigraţia.

El şi Merkel vor avea o ultimă discuţie luni, înainte de a lua o decizie finală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.