Canicula, ploile torenţiale şi inundaţiile atribuite încălzirii globale au cauzat în ultimii ani pagube în valoare de peste 80 de miliarde de euro în Germania, potrivit unui studiu publicat luni şi considerat ”înspăimântător” de ministrul Mediului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit acestui studiu comandat de Ministerele Climei şi Mediului, valurile de căldură şi secetele din verile anilor 2018 şi 2019 au cauzat costuri de aproximativ 35 de miliarde de euro, în timp ce inundaţiile mortale din iulie 2021 în vestul ţării au costat mai mult de 40 de miliarde.

În plus, există pagube suplimentare în valoare de aproximativ 5 miliarde provocate de furtunile violente sau de grindină, potrivit unui comunicat de presă.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Canicula a afectat în primul rând agricultura şi pădurile. Din 2000, Germania a suferit în medie pagube de cel puţin 6,6 miliarde de euro pe an, mai precizează studiul.

”Criza climatică provoacă pagube şi costuri enorme pentru noi în Germania, aşa cum arată datele înfricoşătoare” analizate de experţi, a afirmat ministrul Mediului Steffi Lemke, citată în comunicatul de presă.

”Trebuie şi vom investi mai mult pentru a proteja mai bine populaţia”, a subliniat ea.

Guvernul cancelarului Olaf Scholz a iniţiat, datorită influenţei aliatului său ecologist, o serie de măsuri pentru atenuarea efectelor crizei climatice. Ţara intenţionează să-şi dubleze producţia de energie regenerabilă în mai puţin de un deceniu.

”Avem nevoie şi de o strategie de adaptare la schimbările climatice, care să ne protejeze populaţia, infrastructura şi economia împotriva căldurii, inundaţiilor şi a variaţiilor climatice puternice”, a declarat ministrul Climei şi Economiei Robert Habeck în acelaşi comunicat de presă.

El consideră că studiul prevede ”bazele necesare” dezvoltării sale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.