Acuzate de evaziune fiscală, 28 de persoane implicate în scandalul Panama Papers au fost achitate de un tribunal din Panama, care a considerat "dubioase" documentele dezvăluite în cursul acestui caz, relatează Le Point, citând CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La finalul unui proces de 85 de ore, instanţele panameze au decis să ridice toate măsurile preventive luate împotriva inculpaţilor, ale căror nume nu au fost dezvăluite.

Într-un comunicat de presă, judecătorul a explicat că probele strânse în acest caz nu au respectat normele procedurale în vigoare. Potrivit instanţei, probele "nu au respectat lanţul de urmărire", punând la îndoială "autenticitatea şi integritatea" acestora

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Afacerea Panama Papers datează din 2016. La acea vreme, peste 11 milioane de documente au fost examinate de un consorţiu internaţional de jurnalişti de investigaţie (CIJI).

Doisprezece şefi de stat, 130 de politicieni şi multe alte personalităţi media au fost implicaţi în acest scandal de evaziune fiscală, printre care Vladimir Putin, David Cameron, cumnatul lui Xi Jinping, Jackie Chan, Lionel Messi şi preşedintele FiIFA. Aceştia sunt acuzaţi că au beneficiat de societăţi offshore înfiinţate în paradisuri fiscale.

Directorul executiv al CIJI, Gerard Ryle, a declarat pentru CNN că "deşi instanţa nu i-a tras la răspundere pe aceşti inculpaţi, impactul de durată al investigaţiei noastre continuă". Acesta a adăugat: "Prin dezvăluirea adevărurilor ascunse, aşa cum am făcut în Panama Papers, oferim publicului informaţiile de care are nevoie pentru a cere responsabilitate şi pentru a face presiuni pentru reforme".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.