Guvernul francez a făcut apel la calm miercuri după ce poliţia s-a confruntat în timpul nopţii cu protestatari în oraşul Nantes. Oamenii au ieşit în stradă după ce un şofer care a încercat să evite un punct de verificare a poliţiei a fost împuşcat mortal de un poliţist, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţistul a deschis focul în momentul în care bărbatul, întorcând maşina pentru a pleca, a lovit un alt ofiţer, conform unei surse din poliţie.

Protestatarii au dat foc la maşini şi au aruncat cocktailuri Molotov înspre poliţie, distrugând magazine şi dând foc câtorva clădiri în acest timp. Protestele s-au încheiat miercuri dimineaţa după ce poliţia a primit întăriri.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

„Fac apel la calm, statul de drept va fi respectat în totalitate”, a declarat Nicole Belloubet, ministrul Justiţiei, pentru RTL.

Autorităţile franceze investighează acţiunile poliţistului, precum şi decizia sa de a-şi folosi arma.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.