Franţa urmează să desfăşoare 500 de militari în România, în cadrul NATO, în urma invaziei ruse a Ucranei, a anunţat şeful Statului Major al armatelor franceze, generalul Thierry Burkhard, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”NATO a decis să-şi consolideze prezenţa, să transmită un semnal foarte clar de solidaritate strategică, să poziţioneze forţe în România”, a anunţat într-un interviu la posturile Radio France Internationale şi France 24.generalul Burkhard.

Franţa ”s-a oferit voluntară (...) să asigure rolul de naţiune-cadru, adică de ţară lider, în vederea desfăşurării unui batalion în România, în curând”, a anunţat el.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Vom desfăşura aproximativ 500 de oameni, cu vehicule blindate, vehicule de luptă, în susţinerea României, şi aducem totodată mesajul unei solidarităţi strategice a tuturor membrilor NATO”, a subliniat şeful Statului Major francez interarme.

Prezenţa militară franceză în cadrul NATO în Estonia, o ţară care are frontiră cu Rusia, urmează să fie prelungită după termenul din martie, a anunţat şeful Statului Major francez

”Având în vedere situaţia cu care se cofruntă în prezent NATO, situaţia de criză şi situaţia de război din Ucraina, s-a decis să ne menţinem dispozitivul”, a anunţat generalul Burkhard.

”Vom menţine ocompanie, aproxmativ 200-250 de militari cu blindate. Va fi o companie de vânători de munte, obişnuiţi, echipaţi, cu experienţă în lupta în condiţii de frig mare”, a anunţat el.

Generalul a anunţat de asemenea desfăşurarea a ”patru avioane de vânătoare, de tip Mirage 2000”.

Este vorba despre ”transmiterea unui semnal foarte clar de solidartate strategică Estoniei, dar şi unui adevărat semnal de fermitate şi fără ambiguitate Rusiei”, a subliniat el.

NATO a desfăşurat, după ce Rusia a enxat Crimeea în 2014, grupuri tactice multinaţionale în cele trei ţări baltice şi în Polonia, într-o misiune permamentă de ”prezenţă consolidată avansată” (Enhanced Forward Presence, EFP), asumată de către mai multe state membre.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.