Europa şi Statele Unite nu împărtăşesc aceleaşi valori, a precizat purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Benjamin Griveaux, făcând referire la decizia administraţiei lui Trump de a separa copiii de părinţii lor migranţi la graniţa cu Mexicul, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu împărtăşim acelaşi model de civilizaţie, în mod clar nu împărtăşim anumite valori”, a declarat Griveaux pentru televiziunea France 2, adăugând că nu doreşte ca în Europa să aibă loc ce s-a întâmplat şi în SUA.

Imaginile video făcute publice de guvernul american arată cum copiii migranţilor sunt ţinuţi în cuşti şi stau pe jos. Democraţii din SUA au numit tratamentul „barbar”.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

„Aceste imagini sunt şocante”, a declarat Griveaux.

Conform noii politici, cei care intră ilegal în SUA vor fi puşi sub acuzare imediat iar în perioada în care sunt judecaţi, ei vor fi separaţi de copiii lor. Înainte, ei erau trimişi împreună cu copiii la un tribunal pentru probleme de imigraţie.

Administraţia Trump susţine că abordarea dură este necesară pentru a securiza graniţa şi a opri imigraţia ilegală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.