Ministrul de Externe al Franţei, Jean-Yves Le Drian, a declarat că acordul cu Iranul "nu a murit" în pofida faptului că SUA s-au retras şi că preşedintele Emmanuel Macron va discuta cu omologul său iranian, Hassan Rohani, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jean-Yves Le Drian a declarat pentru postul de radio RTL că Franţa va rămâne parte a acordului din 2015, pe care Iranul l-a respectat.

Întâlnirea lui Macron va fi urmată de discuţii la nivel înalt între iranieni şi Marea Britanie, Germania şi Franţa. De asemenea, vor avea loc întâlniri cu compania petrolieră Total şi alte firme prezente în regiune.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

„Acordul nu a murit. America s-a retras dar acordul este încă acolo”, a afirmat Le Drian.

„Regiunea merită ceva mai bun decât o destabilizare provocată de retragerea americanilor. Aşa că vom continua să respectăm acordul şi ne vom asigura că şi Iranul va face la fel”, a adăugat el.

Le Drian a precizat că Franţa, la fel ca alţii, este conştientă că există şi alte teme de îngrijorarea în afara capabilităţilor nucleare ale Iranului, respectiv programul de rachete balistice, dar a comunicat că acestea ar putea fi rezolvate fără eliminarea acordului.

„Da, există riscul unei confruntări. Sper că nu va fi un pas înapoi pentru pace”, a afirmat el privind decizia lui Trump.

Le Drian a susţinut şi că rapoartele Agenţiei Internaţionale pentru  Energie Atomică arată că Iranul a respectat termenii acordului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.