Mii de persoane au protestat la Paris faţă de reformele preşedintelui francez Emmanuel Macron, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Peste 2.000 de membri ai forţelor de securitate au fost mobilizaţi iar protestatarii s-au adunat pe o vreme călduroasă în piaţa Operei pentru o demonstraţie denumită „petrecerea pentru Macron”, o celebrare ironică a primului an de mandat al preşedintelui.

Evenimentul a început cu  un picnic în masă iar marşuri mai mici au avut loc în Toulouse şi Bordeaux.

Organizatorii au făcut apel către participanţi să vină cu o dispoziţie de petrecere dar securitatea a fost la nivel înalt după ce mai multe maşini şi un restaurant McDonald’s au fost incendiate în timpul unor demonstraţii ale sindicatelor de săptămâna aceasta.

Benjamin Griveaux, un purtător de cuvânt al guvernului, s-a arătat îngrijorat că protestele ar putea deveni violente: „Suntem îngrijoraţi că ar putea fi violenţe şi înăsprim măsurile de securitate”.

Recent, au avut loc mai multe proteste faţă de Macron, care a demarat reforme în mai multe domenii, de la sistemul de educaţie la compania naţională de transport feroviar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.