Forumul Familiilor Ostaticilor denunţă conţinutul unui video difuzat de mişcarea islamistă palestiniană Hamas în care apare Eden Yeroushalmi, o ostatică din Fâşia Gaza, pe când tânăra încă era în viaţă, după ce corpul acesteia a fost adus în Israel, catalogându-l drept ”teroare psihologică”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Acest ”video şocant”, difuzat luni de Hamas, reprezintă o ”teroare psihologică”, denunţa în aceeaşi seară asociaţia care reprezintă majoritatea familiilor ostaticilor, răpiţi în Fâşia Gaza în ziua atacului Hamas în sudul Israelului la 7 octombrie.

Familia tinerei a anunţat într-un comunicat că aurizează difuzarea unui fragment al înregistrării video - de aproximativ zece secunde - în care Eden Yeroushalmi se adresează rudelor sale.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Două videouri au fost publicate de către mişcarea islamistă, în care apar şase ostatici israelieni ale căror rămăşiţe au fost recuperate ulterior.

Aceste videouri au fost foarte puţin difuzate în presă şi pe reţele de socilizare israeliene, multe persoane exprimându-şi furia şi tristeţea faţă de aceste imagini, prezentate adesea ca elemente de ”propagandă”.

UCISĂ CU UN GLONŢ ÎN CEAFĂ

Eden Yeroushalmi, în vârstă de 24 de ani, a fost răpită de la festivalul de muzică tehno Nova şi a supravieţuit peste 300 de zile în captivitate, potrivit autorităţilor israeliene, care estimează că ea a fost ucise joi sau vineri, în acelaşi timp cu alţi cinci ostatici.

Armata israeliană a anunţat duminică faptul că a recuperat corpurile acestora din sudul Fâşiei Gaza.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat luni seara că ei au fost găsiţi morţi într-un tunel şi c au fist ”executaţi” de Hamas cu ”un glonţ în ceafă”.

Răspunzând unui ultim mesaj al fiicei lor, care-i spune în video că o iubeşte, familia lui Eden Yeroushalmi a scris într-un comunicat că ”Eden a noastră, şi noi te iubim şi ne lipseşti nebuneşte. Vei fi mereu în inimile noastre”.

În atacul Hamas de la 7 octombrie, în sudul Israelului, 251 de persoane au fost răpite şi duse în Fâşia Gaza. Nouăzeci şi şapte dintre ele sunt ţinute în continuare în enclava palestiniană, dintre care 33 au fost declarate moarte de către armata israeliană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.