Doug Emhoff i-a făcut un portret plin de afecţiune soţiei sale Kamala Harris, cu anecdote personale şi autoironie, la Convenţia democrată de la Chicago, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”O iubesc şi sunt atât de mândru de felul în care te angajezi pentru noi”, a declarat el în aplauzele puternice ale mulţimii.

Zâmbind, "Second Gentleman" a livrat pe scenă un discurs personal, revenind asupra întâlnirii şi poveştii sale de dragoste cu cea care candidează la fotoliul de la Casa Albă în locul preşedintelui Joe Biden, care a ieşit din cursă în urmă cu o lună.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

”Mama mea este singura persoană din lume care crede că Kamala Harris este cea care a avut noroc măritându-se cu mine”, a declarat el în râsetele audienţei.

Acest avocat strălucitor, în vârstă de 59 de ani, care a luat o pauză în cariera sa de specialist în dreptul divertismentului pentru a susţine cariera soţiei sale, a prezentat apoi portretului unei femei puternice şi angajate.

”Empatia sa este forţa sa”, a dat ele asigurări, descriind-o drept o ”războinică veselă”.

”Peste tot unde este nevoie de ea, Kamala se arată înălţime. Ea a făcut-o deja pentru mine, în familia noastră. Iar acum, că ţara are nevoie de ea, ea vă arată ceea ce noi ştim deja: că este pregătită să conducă”, a dat el asigurări. ”Va fi o mare preşedintă, de care vom fi mândri toţi”.

”Ştiţi râsul ăsta? Eu îl ador!”, a spus el, un ecou la criticile lui Donald Trump, care o ironizează fără încetare.

După ce a fost aleasă în 2020 parteneră de cursă a lui Joe Biden, Emhoff s-a impus ca un preţios aliat şi a apărat-o trup şi suflet de atacuri misogine şi rasiste ale republicanilor.

”Domnule Trump, ştiu că vă este foarte greu să-i pronunai numele”, a declarat el recent într-o înregistrare video, referindu-se la obiceiul miliardarului de a pronunţa greşit numele Kamala. ”După alegeri, puteţi să-i spuneţi simplu domana preşedintă”, a tunat el.

”NEBUNUL DE TAICĂ-MIU”

Cuplul s-a cunoscut la o întâlnire aranjată de către o prietenă comună în 2013 şi s-a căsătorit în anul următor.

Imediat după această întâlnire, avocatul i-a lăsat un mesaj audio ”adorabil”, a povestit Kamala Harris într-un interviu la CBS News.

Înregistrarea este catalogată drept ”ridicolă” de către principalul interesat, care era convins că a stricat totul, după care a folosit-o, ani mai târziu, ca fir roşu al discursului său de marţi.

Cuplul sărbătoreşte zece ani de căsătorie joi, data învestirii oficiale a Kmaalei Harris, care urmează, ca în fiecare an, să reasculte înregistrarea mesajului vocal, potrivit soţului său.

Doug Emhoff are doi copii dintr-o căsătorie anterioară, Cole şi Ella, de care Kamala Harris este foarte apropiată. Ei o numesc afectuos "Momala".

Atacată de către republicani cu privire la faptul că nu a avut copii, candidata democrată a fost apărată de către fosta soţie a soţului său, Kerstin Emhoff, care a catalogat-o drept ”iubitoare” şi un adevărat ”copărinte” a copiilor săi.

Într-o înregistrare video difuzată marţi, Cole Emhoff evocă faimoasa întâlnire romantică ”care ne-a schimbat radical cursul vieţii”.

”Familia (lor) refăcută nu era obişnuită cu politica”, declară tânărul şi dă asigurări că totţi s-au angajat atunci când Harris a devenit senatoare şi vicepreşedintă.

La început, spune el, tatăl său nu părea chiar la locul său la Capitoliu. ”M-am întrebat «ce face nebunul de taică-miu acolo?», dar a intrat complet” în rol.

Doug Emhoff a recunoscut el însuşi că tranziţia nu a fost simplă, din cauză că a părăsit o ”carieră care-i plăcea” şi foarte bănoasă - câştiga în jur de un milion de dolari pe an. Joe Biden l-a susţinut atunci, a povestit el.

De atunci, acest bărbat care zâmbeşte a reuşit să-şi impună marca. De confesiune iudaică, el a devenit unul dintre marile relee ale luptei împotriva antisemitismului.

După retragerea lui Joe Biden, Doug Emhoff a apărut mai mult în public,, iar discursul de marţi a dovedit că va fi un sprijin preţios al imaginii candidatei, care i-a mulţumit înt-o postare afectuoasă pe X.

"Love you Dougie", a scris ea şi a postat o forografie în care apare la bordul unui avion la întoarcerea de la un miting, privindu-i intervenţia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.