Partidul Democrat ia cu asalt, timp de o săptămână, sala în care joacă de obicei Chicago Bulls, la o Convenţie de învestire, la care baschetul este un fel de fir roşu, comentează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Acest lucru îl inspiră pe marele fan al acestui sport, Barack Obama, care a fost capul de afiş marţi seara (ora locală).

Democratul, fără îndoială cel mai îndreptăţit fost preşedinte american la un coş, se simte acasă la Chicago, unde s-a lansat în politică.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

United Center, bârlogul din 1994 al echipei NBA al cărei nume este asociat de-acum numelui lui Michael Jordan, găzduieşte de luni şi până joi mii de delgaţi veniţi din întreaga Americă.

Acest lucru îi face să viseze la un "slam dunk" al candidatei lor Kamala Harris împotriva republicanului Donald Trump, atunci când trec pe lângă statuia legendatului baschetbalist, în apropierea unuia dintre punctele de acces în sală.

Michael Jordan a câştigat de două ori concursul "slam dunk" al NBA - o acţiune extrem de spectaculoasă, în care jucătorul se ridică în aer pentru marca cu putere.

Luni seara, un fost jucător de la Bulls, Steve Kerr, a venit să ”ncălzească” sala vicepreşedintei californiene, o mare fană a echipei pe care acesta o antrenează în prezent, Golden State Warriors.

Antrenorul tocmai a obţinut aurul olimpic cu echipa masculină americană.

”Gândiţi-vă la ceea ce a făcut echipa noastră de 12 americani la Paris”, a tunat el şi a adăugat ”imaginaţi-vă acum ce-am putea face jucând într-o echipă de 350 de milioane”.

Steve Kerr i-a urat, în faţa delegaţilor democraţi, ”noapte bună” lui Donald Trump, imitând gestul irinic al uneia dintre starurile echipei sale, Steph Curry.

Steph Curry îşi intimidează adversarii punându-şi mâinile sub obraz, mimând poziţia unui adormit, ameninţându-i căi trimite la culcare.

Baschetbaliştii francezi, finaliştii înfrânţi la Jocurile Olimpice (JO) după o aiuritoare serie de coşuri de trei puncte ale lui Curry, au fost trimişi la culcare.

Marţi, altă legendă a baschetului american, "Magic" Johnson, a reacţionat faţă de discursul susţinut luni la Chicago de către preşedintele Joe Biden, care şi-a exprimat susţinerea faţă de Kamala Harris şi şi-anluat adio de la politică.

”Iubirea pe care o are faţă de această ţară reflectă dragostea pe care poporul american şi eu o avem faţă de el”, a scris pe X fostul star de la Lakers, echipa favorită a lui Doug Emhoff, soţul Kamalei Harris.

Un antrenor din NBA pensionar, George Karl, a lansat, la rândul său un apel colectiv la ”coşuri pentru Harris”, într-o încercare de a mobiliza lumea baschetului în susţinerea candidatei democrate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.