Democraţii urmează să o încoroneze marţi pe Kamala Harris candidată a partidului într-o adevărată zi de sărbătoare, la Chicago, cu Barack şi Michelle Obama ca invitaţi de onoare, după ce i-au adus luni un omagiu vibrant lui Joe Biden, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Partidul Democrat, reunit în Convenţie după una dintre cele mai agitate luni din istoria politică americană, va oficializa intrarea vicepreşedintei în cursa la fotoliul de la Casa Albă împotriva republicanului Donald Trump.

Partidul promite o încoronare de alura unei ”sărbători”.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Unul câte unul, reprezentanţii fiecărui stat american vor intra în bârlogul legendarului club de baschet Chicago Bulls, tapisat în albastru, pentru a o desemna pe Kamala Harris drept noua lor candidată în alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Această investitură a avut loc în mod oficial în urmă cu o lună, într-un vot online.

Democraţii se aşteptau să facă campanie fără pasiune în favoarea preşedintelui octogenar, împotmolit în sondaje. Însă, după retragerea sa incredibilă la 21 iulie, ei încep să viseze din nou la o victorie, mulţumită candidate lor în vârstă de 59 de ani, care îl devansează pe Donald Trump în majoritatea anchetelor de opinie.

La mijlocul serii delegaţii vor asista, apoi, la discursurile unuia dintre cuplurile-vedetă ale partidului lor, familia Obama.

”Este super să te întorci la Chicago”, a lansat primul preşedinte afroamerican al Statelor Unite, referindu-se la oraşul în care s-a consacrat.

Sexagenarul urmează să spună marţi ”de ce Kamala Harris ar trebui să fie preşedinta noastră”, a anunţat el într-un mesaj pe X.

”THANK YOU JOE!”

Cel de-al 44-lea preşedinte al Statelor Unite şi soţia sa, Michelle, sunt în continuare foarte populari în rândul democraţilor.

”Este unul dintre cei mai buni oratori din timpurile noastre” şi ”este foarte bun atunci când este vorba despre creşterea nivelului energiei şi mobilizarea voluntarilor”, declară AFP Ted Hiserodt, în vârstă de 56 de ani, un delegat din Arizona.

Obiectivul acestei a doua zi a Convenţiei este, potrivit democraţilor, să desfăşoare ”o viziune ambiţioasă a viitorului Americii”.

Partidul caută hotărâr să se proiecteze către viitor, la doar o lună după abandonul lui Joe Biden.

Preşedintele democrat, în vârstă de 81 de ani, căruia i-a revenit rolul crud de a încălzi sala, i-a predat luni seara ştafeta vicepreşedintei sale în urale şi lacrimi.

El a fost ovaţionat în mod asurzitor de către partidul său, cu strigăte de "Thank you Joe !", înaintea unei lungi îmbrăţişări cu Kamala Harris.

El s-a angajat să devină ”cel mai bun voluntar” al campaniei cvincvagenarei - care ar putea deveni prima femeie de culoare preşedintă a Statelor Unite.

”Îi Suntem etern recunoscători” lui Joe Biden, un preşedinte ”incredibil”, a salutat Kamala Harris pe scenă.

O PERSIFLARE A LUI TRUMP

Vicepreşedinta americană va accepta învestitura partidului său în faţa camerelor de luat imagini din întreaga lume, într-o seară mare - joi - punctată de eliberarea a mii de bloane.

Candidata, care are mai puţin de trei luni să-i convingă pe americani să nu-l aleagă pe Donald Trump, pleacă pentru scurt timp de la Chicago marţi, într-o vizită în statul vecin, Wisconsin, unul dintre cele mai disputate în alegerile prezidenţiale.

Ea urmează să susţină la mijlocul serii un discurs în imensul complex Milwaukee în care Donald Trump a fost învestit de către republicani cu o lună mai înainte.

Aceasta este o persiflare abia volată.

Fostul preşedinte în vârstă de 78 de ani a fost nevoit să-şi revizuiască întreaga strategie electorală după retragerea celuimai bun inamic al său, Joe Biden.

Vrând să oprească elanul pe care şi l-a luat noua sa rivală, el îşi multiplică săptămânile acestea deplasările în cele mai disputate state în alegerile prezidenţiale.

Septuagenarul urmează să se afle marţi seara la Detroit, în Michigan, la un miting de campanie centrat asupra luptei împotriva criminalităţii.

El îşi continuă apoi campania în North Carolina, Arizona şi Nevada.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.