Preşedintele american Donald Trump a salutat „posibilul progres” în discuţiile dintre Corea de Nord şi Coreea de Sud, la câteva ore după ce sud-coreenii au spus că Nordul este dispus să înceapă discuţii cu Statele Unite privind renunţarea la programul nuclear, scrie CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Un posibil progres în discuţiile cu Coreea de Nord. Pentru prima dată în mulţi ani, ambele părţi depun eforturi serioase. Lumea se uită şi aşteaptă! S-ar putea să fie speranţe false, dar Statele Unite sunt pregătite să ia măsuri în ambele situaţii”, a spus Trump într-o postare pe Twitter.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a fost, de asemenea, de acord să oprească testele nucleare în timp ce se încearcă un dialog cu Statele Unite, a spus Chung Eui-yong, şeful securităţii naţionale din Coreea de Sud, după ce s-a întors de la discuţii cu Kim.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Chung a adăugat că Phenianul s-a arătat dispus să comunice cu Statele Unite „într-un dialog deschis pentru a discuta problema dezarmării nucleare şi pentru a normaliza relaţiile cu Coreea de Nord”.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.