Preşedintele Donald Trump a acuzat că membrii comunităţii americane de informaţii se ocupă de transmiterea ilegală a unor documente şi rapoarte confidenţiale către jurnaliştii de la NY Times şi Washington Post. De asemenea, reprezentanţii administraţiei s-au arătat îngrijoraţi de scurgerea unor rapoarte confidenţiale către presă, în special după expunerea discuţiilor purtate de fostul consilier Michael Flynn cu ambasadorul rus de la Washington.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Informaţia este transmisă ilegal către (n.r. publicaţiile) falimentare NY Times şi Washinton Post de către comunitatea de informaţii (NSA şi FBI?). Exact ca Rusia”, a scris preşedintele american pe Twitter. 

De asemenea, miliardarul republican a susţinut că ştirile false şi teoriile conspiraţiei domină posturi de televiziune CNN şi MSNBC.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Reacţia dură a preşedintelui vine după ce jurnaliştii NY Times au publicat o serie de informaţii, potrivit cărora angajaţii echipei de campanie şi asociaţii lui Donald Trump au avut contacte repetate cu înalţi oficiali din serviciile ruse de informaţii în anul de dinainte de alegerile prezidenţiale din SUA.

Se pare că agenţiile americane de informaţii au interceptat comunicaţiile în aproximativ aceeaşi perioadă în care au descoperit şi dovezi că ruşii au încercat să perturbe alegerile prezidenţiale americane prin spargerea serverelor Comitetului Naţional Democrat.

De asemenea, reprezentanţii administraţiei prezidenţiale s-au arătat îngrijoraţi de scurgerile de informaţii, care au forţat demiterea consilierului pentru securitate naţională Michael Flynn.

Jurnaliştii Washington Post au scris că preşedintele fusese informat încă de la mijlocul lunii ianuarie de riscul de securitate reprezentat de consilierul Michael Flynn, care a purtat mai multe discuţii cu ambasadorul rude de la Washington. Mai mult, consilierul l-a sunat de cinci ori pe ambasador în ziua în care administraţia Barack Obama a implementat o nouă serie de sancţiuni împotriva Kremlinului şi a decis expulzarea a 35 de diplomaţi ruşi din Statele Unite.

Deşi avea aceste informaţii despre compromiterea gravă a consilierului pentru securitate naţională, care risca să fie şantajat de către ruşi, preşedintele Donald Trump a ales să nu reacţioneze decât după publicarea unor rapoarte confidenţiale de către Washington Post.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.