Preşedintele american, Donald Trump, a criticat din nou statele membre NATO pentru că nu alocă destule fonduri pentru apărare, înaintea unui summit al organizaţiei din această săptămână de la Bruxelles, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Statele Unite cheltuie mult mai mult pentru NATO decât oricare altă ţară. Nu este corect şi nici acceptabil. Deşi aceste ţări şi-au mărit cheltuielile de când mi-am început mandatul, trebuie făcut mai mult. Germania este la 1%, SUA este la 4% iar NATO este mai benefic pentru Europa decât pentru SUA”, a afirmat Trump.

De asemenea, Trump a legat nemulţumirile sale legate de NATO de îngrijorări mai largi în legătură cu comerţul dintre SUA şi Europa, despre care a afirmat că favorizează Uniunea Europeană.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

„După unele date, SUA plăteşte pentru 90% din NATO iar unele ţări nici nu se apropie de ţinta de 2%. În plus, Uniunea Europeană are un surplus de 151 de milioane de dolari pe piaţa de schimb cu SUA”, a precizat Trump pe Twitter.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.