Cunoscuta cântăreaţă Dolly Parton a anunţat că va face o donaţie personală de un milion de dolari pentru eforturile de reconstrucţie în urma uraganului Helene, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Vorbind vineri la un eveniment în statul său natal Tennessee, Dolly Parton, în vârstă de 78 de ani, a declarat că banii vor proveni „din propriul cont bancar”.

Afacerile lui Parton - inclusiv parcul de distracţii Dollywood - vor dona, de asemenea, aceeaşi sumă Fundaţiei Mountain Ways, care îi ajută pe cei afectaţi de inundaţiile din regiune.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

În timp ce vorbea, Parton a început să cânte „Helene, Helene” pe melodia hitului său din 1973, Jolene.

Cel puţin 225 de persoane au murit din cauza uraganului Helene, care a traversat sud-estul SUA la sfârşitul lunii septembrie. Helene este cea mai devastatoare furtună de pe continent de la Katrina în 2005.

Helene, un uragan de categoria a patra, a distrus structuri, a provocat inundaţii şi a lăsat fără curent milioane de locuinţe. Peste o jumătate de milion de proprietăţi au rămas fără electricitate până sâmbătă.

În timp ce o mare parte din decese s-au înregistrat în Carolina de Nord, altele au fost înregistrate în Florida, Georgia, Carolina de Sud, Tennessee şi Virginia.

„Aceasta este casa mea”, a spus Parton la conferinţa de presă de vineri, care a avut loc în faţa unui magazin Walmart din Newport, Tennessee. „Dumnezeu a fost bun cu mine, la fel şi publicul, şi simt că dacă pot face ceva pentru a da înapoi în orice fel, sunt întotdeauna dispusă să fac asta. Vreau să simt că îmi fac partea mea de contribuţie”.

Unsprezece persoane au fost confirmate până în prezent ca fiind decedate în Tennessee din cauza furtunii, conform celui mai recent bilanţ oficial, iar mai multe persoane sunt încă de negăsit.

Cântăreaţa şi compozitoarea a făcut anterior donaţii mari ca urmare a unor evenimente care i-au schimbat viaţa. În 2016, organizaţia ei caritabilă s-a angajat să doneze 1 000 de dolari pe lună familiilor afectate de incendiile de vegetaţie din Tennessee. În 2020, ea a contribuit cu 1 milion de dolari la dezvoltarea unuia dintre vaccinurile Covid-19.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.