Un bărbat a fost executat joi, în statul Utah, cu privire la uciderea şi agresarea sexuală a mamei fostei sale prietene în 1998, a doua execuţie a unui condamnat la moartea în această săptămână în Statele Unite, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Este vorba despre a 12-a execuţie a unei persoane condamnate la moarte în America de la începutul anului.

Însă în Utah (vest), au trecut 14 ani de la ultima execuţie, în 2010.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Mandatul de execuţie al lui Taberon Dave Honie a fost executat”, au anunţat autorităţile penitenciare din Utah, imediat după miezul nopţii (9.00, ora României), care urmau să prezinte mai multe informaţii într-o conferinţă de presă.

S-a prevăzut ca acest bărbat în vârstă de 48 de ani să fie executat la Salt Lake City prin injecţie letală.

În Texas, un american conmdamnat la moarte cu privire la uciderea unei femei care făcea jogging în 1997 a fost executat tot prin injecţie letală miercuri.

Arthur Lee Burton, în vârstă de 54 de ani, a fost declarat mort la ora locală 18.47 (joi, 2.47, ora României), după ce a fost injectat letal la peniteciarul din Huntsville, au anunţat autorităţile penitenciare.

El a fost condamnat la moarte cu privire la uciderea în 1997 a lui Nancy Adleman, mamă a trei copii, pe care a atacat-o în timp ce aceasta făcea jogging în apropierea locuinţei, la Houston.

Ea a fost strangulată cu şireturile încălţămintei pe care o purta.

Avocaţii lui Burton au făcut apel la Curtea Supremă pentru a obţine o amânare, argumentând că acesta este necesar să fie scutit de pedeapsă deoarece este deficient intelectual.

Curtea le-a respins miercuri cererea, fără să prezinte comentarii.

Pedeapsa cu moartea a fost abolită în 23 dintre cele 50 de state americane.

Alte şase state - Arizona, California, Ohio, Oregon, Pennsylvaniea şi Tennessee - respectă un moratoriu al execuţiilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.