Candidatul republican la preşedinţia Statelor Unite, Donald Trump, şi rivala sa democrată, Hillary Clinton, se pregătesc pentru ultima dezbatere din campania electorală, ce va avea loc miercuri seară, în Las Vegas, şi ce va reprezenta ultima şansă pentru a convinge alegătorii înainte de scrutinul din 8 noiembrie, relatează Associated Press, care prezintă principalele dosare care ar putea fi aduse în discuţie.
ALEGERI FRAUDATE
În ultimele zile, Trump a încercat să distragă atenţia de la acuzaţiile de hărţuire sexuală plângându-se că procesul electoral a fost fraudat. Fără a oferi nicio dovadă, el îmbină acuzaţiile privind frauda la vot cu teoria conspiraţiei potrivit căreia femeile care se plâng că le-a făcut avansuri cu tentă sexuală nedorite complotează să îi distrugă imaginea.
ATACURI INFORMATICE
WikiLeaks a publicat zilnic mii de e-mailuri furate de la echipa de campanie a lui Clintn. Printre documente se numără fragmente din discursurile plătite, private, rostite de Clinton, în care apără interesele jucătorilor de pe Wall Street. De asemenea, mesajele au scos la lumină strategiile de a limita impactul politic al modului în care fostul secretar de stat şi-a administrat e-mailurile care conţineau informaţii confidenţiale.
Trump a încercat să inflameze scandalul acuzând-o pe Clinton de corupţie, dar nu a adoptat deocamdată o linie de atac disciplinată.
Dezbaterea de miercuri seară i-ar putea oferi ocazia să transmită un mesaj concentrat pentru a profita de pe urma controversei privind serverul de e-mail.
ACUZAŢIILE DE HĂRŢUIRE SEXUALĂ
Campania electorală a luat o întorsătură dramatică săptămâna trecută, când o serie de femei l-au acuzat pe Trump de avansuri nedorite. Răspunsul republicanului a fost extrem de dur. El le-a acuzat pe femei că sunt „bolnave” şi „mincinoase”. Mai mult, el susţine că există o conspiraţie globală împotriva sa.
RĂZBOI ÎN PARTIDUL REPUBLICAN
În condiţiile în care mai mulţi republicani s-au revoltat public faţă de Trump şi şi-au exprimat temerea că va distruge imaginea întregii formaţiuni, americanii vor să vadă dacă omul de afaceri new-yorkez va reuşi să îşi mai liniştească partidul sau, din contră, va crea noi disensiuni. În plus, Clinton ar putea pleda pentru prima dată pentru democraţii care candidează la Camera Reprezentanţilor şi Senat.
TEMELE IGNORATE PÂNĂ ACUM ÎN DEZBATERI
Imigraţia aproape că nu a fost menţionată în primele două dezbateri, securitatea socială nu a intrat în discuţie, datoria naţională a fost menţionată în treacăt. Analiştii speră că aceste subiecte vor fi discutate în a treia şi ultima dezbatere.
CAPACITATEA DE A FI PREŞEDINTE
Unul dintre subiectele asupra căruia au insistat ambii candidaţi este „capacitatea de a fi preşedinte” – temă care va reveni, probabil, şi în dezbaterea de miercuri.
Trump şi Cinton s-au acuzat reciproc că nu sunt suficient de pregătiţi pentru Biroul Oval şi probabil că vor încerca să prezinte noi argumente pentru a-şi susţine poziţiile.
JOCURI PSIHOLOGICE
Fiecare dintre candidaţi a încercat să îşi pună rivalul într-o poziţie delicată şi să îl facă să îşi piardă concentrarea sau să se enerveze.
Clinton a încercat pe să îl scoată pe Trump din sărite punându-i sub semnul întrebării averea şi realizările în afaceri.
Trump a încercat să o facă pe Clinton să îşi piardă cumpătul aşezând în primul rând, la a doua dezbatere, trei femei care l-au acuzat pe soţul ei de agresiune sexuală.
Analiştii se aşteaptă ca aceste manevre să ia amploare la ultima dezbatere.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...