Un reprezentant de prim-plan al Partidului Democrat, Adam Schiff, îi cere miercuri preşedintelui Joe Biden să-şi retragă candidatura la un al doilea mandat, subliniind că se îndoieşte de faptul că şeful statului îl poate înfrânge pe Donald Trump, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Adam Schiff devine astfel alesul democrat de cel mai înalt rang care face în mod public această cerere, după performanţa dezastruoasă a lui Joe Biden, la 27 iunie, la o dezbnatere cu Donald Trump, care a provocat un val de întrebări cu privire la capacitatea fizică şi mentală a preşedintelui.

Joe Biden ”a fost unul dintre cei mai importanţi preşedinţi din istoria ţării noastre, iar serviciile pe care le-a făcut de-a lungul întregii sale vieţi ca senator, vicepreşedinte, iar azi ca preşedinte au făcut ca ţara noastră să devină mai bună”, afirmă Adam Schiff într-un comunicat tranmsmis cotidianului Los Angeles Times.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

”Însă naţiunea noastră este la o răscruce de drumuri”, subliniază el.

”O a doua preşedinţie Trump va submina fundamentele însele ale democraţiei noastre şi am îngrijorări serioase în privinţa capacităţii preşedintelui de a-l învinge pe Donald Trump în noiembrie”, scrie el.

În comunicatul citat de Los Angeles Times, Adam Schiff subliniază că ”alegerea de a se retrage din campanie îi aparţine lui Biden”, dar apreciază că a venit vremea ca preşedintele în vârstă de 81 de ani ”să dea torţa mai departe”.

Apeluri adresate preşedintelui de a abandona au fost puse în surdină de tentativa de asasinare, sâmbătă, a rivalului său republican Donald Trump.

 Comunicatul lui Adam Schiff pare să pună capăt acestei perioade de respiro a şefului statului.

Joe Biden se opune, pentru moment, acestor presiuni.

”Vă promit că sunt bine”, a dat el asigurări recent.

”Eu candidez şi vom câştiga”, a lansat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.