Dreapta va intra fără îndoială în Guvernul lui Michel Barnier, pentru că noul premier şi-a ”însuşit” principalele propuneri ale acesteia, declară într-un interviu acordat Le Figaro şi publicat luni preşedintele Senatului francez Gérard Larcher, din cadrul Partidului Les Republicains (LR), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Premierul îmi pare că şi-a însuşit propunerile noastre şi cred că vom putea intra în Guvern”, declară preşedintele Camerei superioare a Parlamentului francez.

”Acest lucru mi se pare logic, pentru că dialogul pe care l-am stabilit cu Michel Barnier este fluid şi nu mă îndoiesc că ne poate oferi garanţiile necesare. Am încredere în el”, adaugă el.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Vineri, liderii deputaţilor şi senatorilor LR, Laurent Wauquiez şi Bruno Retailleau, au anunţat că dreapta va lua o decizie cu privire la participarea sa la Guvern în funcţie de progranul lui Michel Barnier cu privire la puterea de cumpărare, finanţele publice, imigraţie şi securitate.

Ei au lăsat să planeze această incertitudine, în pofida faptului că Michel Barnier face parte din LR.

Dreapta a pus ”condiţii” în cadrul unor propuneri prezentate în iulie, prin care a ”insistat asupra a două puncte”, aminteşte Larcher: ”să nu se crească impozitele şi să nu se abroge reforma pensiilor, pe care sunrem pregătiţi să o ajustăm”.

Întrebat despre posbilitatea ca Barnier să-şi lărgească Guvernul la personalităţi de stânga, preşedintele Senatului consideră că ”stânga a închis uşa respingând ipoteza Bernard Cazeneuve, refuzând orice participare la reflecţia colectivă, s-a spus totul”.

”Această stângă, care a ameninţat orice guvern necondus de doamna (Lucie) Castets, nu a dat dovadă, în ochii mei, de simţ de responsabilitate. Ea s-a plasat singură în afară”, adaugă el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.