Armata israeliană anunţă că un corp găsit într-un kibuţ atacat de Hamas la 7 octombrie a fost identificat în mod oficial, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Este vorba despre Dolev Yehud, care avea vârsta de 35 de ani.

La 7 octombrie, ”el a ieşit din casă pentru a încerca să salveze vieţi”, dă asigurări armata israeliană.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Un membru al serviciilor medicale de urgenţă, Dolev Yehud nu a reuşit însă să-şi salveze propria viaţă.

Această zi funestă marchează începutul războiului între Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas.

Dolev Yehud a fost ucis în acea zi de această organizaţie teroristă.

Corpul său a fost găsit şi identificat în kibuţul Nir Oz, atacat la 7 octombrie.

Se credea că acest tânăr făcea parte dintre ostaticii Hamasului din Fâşia Gaza.

APROAPE 40.000 DE MORŢI

Atacul fără precedent al Hamas în sudul Israelului, care a declanşat Războiul din Fâşia Gaza, a antrenat moartea a 1.190 de persoane de partea israeliană, majoritatea civili, ucişi la 7 octombrie, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP pe baza unor date oficiale israeliene.

Aproximativ 250 de persoane au fost luate ostatice la 7 octombrie, iar 120 sunt ţinute ostatice în Fâşia Gaza, dintre care 37 au murit, potrivit armatei israeliene.

Cel puţin 36.479 de palestinieni, majoritatea civili, au fost ucişi în Fâşia Gaza, în bombardamente şi operaţiuni ale armatei israeliene dse la începutul războiului, potrivit Ministerului Sănătăţii din Guvernul Fâşiei Gaza, în care Hamas se află la putere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.