Canada a anunţat luni primul deces din cauza coronavirusului, un octogenar care a murit într-un centru de îngrijiri din Columbia Britanică, scrie AFP.
"Suntem întristaţi să aflăm că unul dintre rezidenţii centrului de îngrijiri din Lynn Valley, care a fost contaminat cu Covid-19, a murit ieri seară", a spus jurnaliştilor Bonnie Henry, responsabilul pe domeniul sănătăţii din această provincie din vestul Canadei.
Bărbatul suferea şi de alte probleme de sănătate, a precizat ea.
Doi alţi pacienţi din acest centru, situat la nord de Vancouver şi care poate primi 200 de persoane în vârstă, precum şi doi infirmieri au fost infectaţi cu noul coronavirus, potrivit ministrului Sănătăţii din provincie.
Canada a înregistrat luni 72 de cazuri confirmate cu coronavirus, cele mai multe personae fiind în Ontario şi în Columbia Britanică, dar şi în Alberta şi Québec.
Guvernul din Québec a confirmat două noi cazuri în ţară, dintre care unul la o persoană care s-a întors din Franţa şi care a intrat în contact cu alte persoane contaminate de virus. Acesta este în izolare la domiciliu.
Un ales la Montreal în Parlamentul canadian, Anthony Housefather, a declarat la postul CTV că a intrat voluntar în carantină după ce a aflat că un participant la o conferinţă la care a asistat în Washington la începutul lui martie era contaminat cu Covid-19, chiar dacă spune că se simte bine.
Cu câteva ore înainte de a anunţa primul deces, Canada le-a solicitat cetăţenilor săi să evite călătoriile din cauza riscului legat de epidemiei, în momentul în care Ottawa se pregăteşte să repatrieze aproape 240 de canadieni care se află pe vasul de croazieră Grand Princess în California.
"Astăzi, agenţia de sănătate publică din Canada recomandă canadienilor să evite croazierele din cauza Covid-19", a anunţat în timpul unei conferinţe de presă responsabilul acestei agenţii, Theresa Tam.
Ministrul Afacerilor externe François-Philippe Champagne a confirmat că un avion închiriat de Canada se află la bordul pachebotului Grand Princess, la cererea SUA.
Obiectivul este "de a limita propagarea virusului în America de Nord", a insistat el.
Şase cazuri de persoane infectate în Canada au fost înregistrate în precedentele croziere la bordul navei Grand princess în februarie, a precizat Tam.
Din cei 237 de canadieni care se află la bordul navei, doar celor care nu prezintă niciun simptom li se va permite să urce în avion. Ei vor fi aduşi la Oakland, la baza aeriană din Trenton (Ontario) unde vor fi evaluaţi şi plasaţi în carantină 14 zile.
Grand princess, care transporta 3.500 de pasageri şi membri ai chipajului către Hawaii, a acostat de miercuri în largul coastelor californiene, ca măsură de precauţie. A ajuns în Oakland la mijlocul zilei.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...