Poliţia din Coreea de Sud a arestat doi bărbaţi după ce aceştia au filmat 1.600 de clienţi de la 30 de hoteluri şi au transmis în direct imaginile online, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Suspecţii, care nu au fost identificaţi public, au instalat camere ascunse în 42 de camere de la 30 de hoteluri din 10 oraşe sud-coreene între noiembrie 2018 şi începutul lui martie 2019.

Arestările vin la o săptămână după ce cântăreţul şi vedeta de televiziune Jung Joon-yung a recunoscut că s-a filmat în timp ce întreţinea relaţii sexuale cu femei şi apoi a distribuit aceste videoclipuri online, fără aprobarea femeilor.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Jung a declarat că a distribuit videoclipurile în care apar mai multe femei pe un grup de chat pe care era prezent şi Seungri, o vedetă pop din Coreea de Sud, acuzat că a coordonat o operaţiune de prostituţie ilegală în cluburile de noapte din Seul.

Cei doi suspecţi au instalat mini camere cu lentile de un milimetru care au fost găsite în cutiile digitale de cablu ale televizoarelor, suporturile pentru uscătoarele de păr şi în prize de perete. Peste 800 de videoclipuri au fost transmise în direct prin servere din străinătate.

Până când site-ul a fost dat jos în această lună, suspecţii au câştigat 6.200 de dolari de la 97 de persoane care au plătit un abonament lunar pentru a accesa materialele, conform Korea Herald.

Alţi doi bărbaţi se află sub investigaţie în legătură cu aceste acuzaţii.

Poliţia susţine că nu există dovezi care să arate că hotelurile erau la curent că oaspeţii erau filmaţi fără voia lor.

Coreea de Sud se luptă cu o „epidemie” de „molka” – videoclipuri de natură sexuală filmate în secret în care pot fi văzute femei în spaţii publice precum toalete sau cabine de probă, dar şi în propriile case.

Creşterea numărului acestor cazuri a determinat  zeci de mii de femei să protesteze în Seul în vara lui 2018 pentru a cere pedepse mai aspre pentru cei vinovaţi. Autorităţile au răspuns prin a creşte numărul poliţiştilor care supraveghează toaletele publice, o măsură văzută ca fiind ineficientă de activişti.

Poliţia a informat că în 2017 au existat 6.470 de cazuri de filmări ilegale, faţă de 1.353 astfel de cazuri în 2012. Însă mulţi dintre cei vinovaţi sunt nevoiţi să plătească doar o amendă modestă iar în multe cazuri ei scapă nepedepsiţi.

Cei doi bărbaţi riscă să facă până la cinci ani de închisoare şi să plătească o amendă considerabilă pentru distribuirea online ilegală a videoclipurilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.