Coreea de Nord va trimite una dintre persoanele de cel mai înalt rang, generalul Kim Yong-chol, la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Pyeongchang, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Generalul Kim a fost şeful serviciilor secrete nord-coreene şi se presupune că el că ar fi planificat mai multe atacuri asupra Coreei de Sud.

Prezenţa Coreei de Nord la ceremonie are rolul de a detensiona relaţiile dintre cele două ţări. Totuşi, există temeri că Phenianul se foloseşte de acest eveniment pentru a-şi îmbunătăţi imaginea internaţională.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Fiica preşedintelui Donald Trump, Ivanka, va fi de asemenea prezentă la ceremonia din weekend. Oficialii sud-coreeni au precizat însă că nu va exista o întâlnire formală între Coreea de Nord şi SUA.

Generalul Kim conduce departamentul Nordului privind relaţiile inter-coreene şi este fostul şef al agenţiei de spionaj, Biroul General de Recunoaştere.  Agenţia este acuzată că a orchestrat atacuri împotriva Coreei de Sud, inclusiv scufundarea navei Cheonan, incident în urma căruia au murit 46 de marinari sud-coreeni, în 2010.

Delegaţia generalului va sta în Coreea de Sud timp de trei zile şi se va întâlni cu preşedintele sud-coreean Moon Jae-in.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.